24 Ekim 2012 Çarşamba

Evde doğal bayramlık çikolata...

Çikolata! Çikolata yapımı ile ilgili hep şurdan burdan duyduğum tarifler vardı aklımda. Geçen gün mutfağa girdiğimde bütün bu parçaları birleştirdim ve ortaya çok lezzetli bir şey çıktı. Sanırım buna “Organik Çikolata” diyebiliriz : ) TARİF: 1. Kakao yağını benmari usulü eritin. 2. Tencereye kaymağı koyun, biraz eritin. 3. Üzerine kakao yağında çırptığınız yumurta sarısını ekleyin. Karıştırın. 4. Yavaş yavaş kakaoyu ekleyin. Eğer bitter kıvamında olmasını isterseniz 4-5 çorba kaşığı ekleyebilirsiniz. Bu esnada hiç durmadan karıştırmaya devam edin. 5. Bir müddet sonra kakao yağı kakaolu karışımdan ayrışmaya başlayacak. Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpın. 6. Fındıkları ekleyin çırpmaya devam edin. 7. Ateş mümkün olduğunca kısıkta iken 7-10dk kadar karışımı çırpın. Kakao yağı kakaolu karışımla tekrar bütünleşmeye başlayacak. 8. Altını kapatın ve soğuyana kadar hafifçe karıştırın. 9. karışımı 2cm kalınlığında yayabileceğiniz çelik bir kaba alın(ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım). Buz dolabında 1 gece dondurun. 10. Ertesi gün istediğiniz şekilde keserek servis edin. NOT: Bu tarife 1 çay bardağı kadar süt ekleyerek çikolata sosu elde etmek de mümkün. En yakın zamanda profiterol tarifi paylaşıp ev yapımı çikolata sosunu da deneyeceğiz. Afiyet olsun. Malzemeler • 1 kase yağlı organik süt kaymağı • 1 çay bardağı benmari usulü eritilmiş kakao yağı • 3-4 çorba kaşığı organik kakao • 3-4 çorba kaşığı kaya şekeri veya bal • 1 çay bardağı taze kırılmış ve hafif dövülmüş fındık için • 1 tane organik yumurta sarısı Not:Bu tarifi çok uzun zaman önce alıntı yapmışım am nerden aldığımı unutmuşum bilginize...Tuba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder